Marea majoritate a românilor, în special a celor născuți după ’84 – ’85, nu are idee despre aventura procurării în vederea ascultării a muzicii înainte de ’89. În afara de binecunoscuta pe-atunci ”muzică ușoară” și alte variațiuni pe această temă nu prea aveai acces la altă muzică.

Era cumplit de greu să intri în posesia unei muzici numită pe-atunci ”occidentală”. Cu toate astea însă au existat oameni care, în mare parte din pasiune, au făcut eforturi semnificative, date fiind condițiile de pe-atunci, să acceseze muzică și informații despre muzică, inaccesibile în mod normal.

Unul dintre puținii culegători de muzică ale acelor vremuri a fost Florin Silviu Ursulescu care a fost fratele cunoscutului prezentator Octavian Ursulescu și care a fost cel mai important cronicar de muzică rock şi folk din România. S-a stins din viață la vîrsta de 73 de ani în septembrie 2019. Acest om a făcut enorm pentru muzica românească într-o perioadă în care dacă vă vine să credeți, sau nu, muzica era considerată aproape subiect de contrabandă. Mai multe despre activitatea lui Florin Silviu Ursulescu găsiți accesînd un film documentar sub numele de ”FSU (Florin-Silviu Ursulescu)

Și pentru un răspuns la întrebarea din titlul acestui articol, o să folosesc un extras din documentarul menționat mai sus:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *